Enguany s'han triat nou escenaris emblemàtics del centre de la ciutat, al qual se suma l’església de Sant Francesc, dalt del Montsacopa. Aquesta darrera i la de Sant Esteve acullen les propostes de l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa. La capella de Sant Ferriol torna a allotjar un muntatge de Josep Maria Font, aquest cop ambientat a la riba d’un riu egipci. El jove David López és l’encarregat de muntar el pessebre de la ciutat al pati de l’antic hospital Sant Jaume; en aquesta ocasió, es recrea un espai natural amb la ruïna d’una antiga masia i altres elements de l’entorn rural com a rerefons. El vestíbul de Can Trincheria estarà ocupat aquest any per l’Escola Municipal d’Expressió, que amb omplirà l'espai amb el seu “Un ramat d’estils”. Aquest mateix muntatge es fa extensiu a les finestres de la biblioteca Marià Vayreda, la qual acull en l’interior l’espectacular projecte de l’arquitecte Xevi Bayona (vegeu la imatge de l'esquerra), un llibre que es desplega en vertical per convertir-se en el camí que mena al pessebre.
El pati de l’Hospici, una seu que per les seves grans dimensions ofereix una especial dificultat, ha anat a càrrec del col·lectiu Latinta (vegeu la imatge inferior); l’espai s’omplirà amb la proposta “Toca l’estrella”, una estrella gegant els raigs de la qual s’estenen en totes direccions dringant amb un so ben nadalenc gràcies a la col·laboració dels mateixos visitants.
El Museu dels Sants acull aquest any una proposta que és alhora novedosa i tradicional: la Mostra de Pessebres ha convidat quatre famílies olotines a muntar els seus pessebres al segon pis del museu. Al primer pis, a més, es mostra la miniatura “Epifania”, el pessebre més petit que hagueu vist mai.
Una altra proposta inèdita és la que acull la sala El Caliu del Centre Catòlic, ja que mostra una col·lecció única de centenars de figures de suro tallades a mà per un pastor andalús en la dècada dels quaranta i dels cinquanta del segle passat (vegeu la imatge de l'esquerra).
El claustre del Carme acull, com ja és habitual, el muntatge de l’Escola d’Art, a càrrec dels alumnes de segon curs de Disseny Gràfic. Entre les diferents propostes presentades, s’ha triat “El pessebre de l’esperança”, de Lara Lozano, que vol llançar un missatge d’esperança necessari per dur a terme el canvi que el món necessita.
Per acabar i com l'any passat, s'han sumat a la mostra tres seus dels barris, Desemparats, La Salut i Sant Roc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada